Skip to content

Opastettu melontaretki Helsingissä

16Elo18:0020:00Opastettu melontaretki Helsingissä18:00 - 20:00

Tapahtuman tiedot

Missä ja milloin: Tiistaina 16.8.2022 klo 18-20. Hinta 30 euroa/hlö sisältäen eväät.

Opastettu melontaretki Seurasaaren ympäristöön Helsingin kanoottiklubin kotisataman melontakeskukselta (Rajasaarenpenger 8, verkkosivut www.helsinginkanoottiklubi.fi/index.php/seuraesittely/melontakeskus). Retkieväinä tarjolla jokaiselle osallistujalle hedelmä, täytetty patonki ja virvoitusjuoma. Retken kesto on noin 2 tuntia ja se sisältää alkuun melontaopetuksen kuivalla maalla alkeista lähtien, joten retki sopii hyvin ensikertalaisellekin!

Ilmoittautuminen: Retkelle mahtuu mukaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Sitovat ilmoittautumiset maanantaihin 1.8.2022 mennessä osoitteeseen tuomas.hakkarainen@elo.fi. Ilmoita mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarkemmat ohjeet osallistujille, päivitetty 12.8.2022: Tuomas ei ole paikan päällä, mutta kunhan saapuu ajoissa melontakeskuksen kajakkiovien eteen seisoskelemaan, niin ryhmä varmasti löytää toisensa ja ohjaajan.

Tilaisuus alkaa klo 18, jota ennen paikalle saapuminen ja vaatteiden vaihto. Valmistautumiseen kannattaa varata paikan päällä n. 15 min eli viimeistään 17.45 paikalle!

Pukeutumisesta: Pukuhuoneet ja lukollisia säilytyskaappeja löytyy, mutta jos löytyy omasta takaa pieni kuivapussi arvotavaroille niin sen saa kajakin luukkuun kätevästi mukaan. Melontavaatteiksi kannattaa valita suht ihonmyötäiset vaatteet ja mukaan voi ottaa varalta vaihtovaatekerran. T-paita ja trikooshortsit on hyvä asu, hiukan viileämmällä säällä tuulenpitävä takki. Aurinkolasit ja lippis tms. hattu on myös minulla vakiosettiä kesämelontaan, ilmankin pärjää toki. Kovapohjaisia kenkiä ei käytetä, esim. avantouintitossut ovat näppärät, mutta hyvin pärjää varpaisillakin kesälämpimällä. Silmälasit olen yleensä suojannut mereen putoamiselta sankanauhalla, mutta ei ole mikään välttämätön varuste, jollei sellaista ennalta löydy. Aurinkovoidetta ei kannata suotta lotrata alavartaloon asti, koska kajakissa istutaan napaa myöten aukkopeitteen sisällä.

Retkieväät sisältyvät retkeen, ja ne ovat patonki (kinkku-juusto tai kasvis), hedelmä ja juoma. Jos valikoima mietityttää, suosittelen ottamaan mukaan omat eväät. Sinänsä itse retken aikana ei tarvitse kuin juomapullon mukaan, loput eväät nautitaan kuivalla maalla.

Melontaretken sisältö on pääpiirteissään seuraava:

  • saapuminen ja vaatteiden vaihto (ennen toiminta-ajan alkamista)
  • toiminta alkaa ohjaajan tervetulosanoilla
  • varusteiden ottaminen varastosta
  • melontaopetusta kuivalla maalla ja myöhemmin kajakkiin menon opastus
  • melontaa noin 5 km (melonta-aikaa noin 1 t 15 min) verran, opas neuvoo tekniikassa
  • rantautuminen ja välinehuolto
  • varusteet takaisin varastoon
  • ohjaajan lopputervehdys

Lisää.

Aika

(Tiistai) 18:00 - 20:00