Toimintakertomus 2021

KANNATTAJAYHTIÖT VUONNA 2021

Elo

Eläketurvakeskus

Fennia-ryhmä

Finanssiala ry

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Flemming Jouni

Howden

H&S Investments 

If Vakuutus Oy

Ilmarinen

Liikennevakuutuskeskus

LähiTapiola Etelärannikko

LähiTapiola Kaakkois-Suomi

LähiTapiola-ryhmä

Mandatum Life Oy

Mela

Nordea Henkivakuutus

Porasto

Potilasvahinkolautakunta

Potilasvakuutuskeskus

Suomen Vahinkovakuutus Oy

Tapaturmavakuutuskeskus

TELK Muutoksenhakulautakunta

Valion keskinäinen 

Varma työeläkevakuutusyhtiö

Veritas Eläkevakuutus

Verus Nordica Oy

HALLINTO

Hallitus

Syyskokouksessa, joka pidettiin 15.12.2020 Ilmarisessa, valittiin seuran hallitukseen vuodelle 2021 seuraavat jäsenet:

 • Puheenjohtaja Jussi Karhunen, FA
 • Varapuheenjohtaja Timo Tuominen, FA 
 • Jäsen Juha Koskinen, Elo
 • Jäsen Annika Lönnqvist, LähiTapiola
 • Jäsen Mari Taiveaho, Ilmarinen
 • Jäsen Kirsi Ojasalo, If
 • Jäsen Henna Kihniä, Varma
 • Jäsen Tuomas Hakkarainen, Elo
 • Jäsen Jenni Mäkinen, Suomen Vahinkovakuutus Oy

11.2.2021 kokouksessa hallitus valitsi rahastonhoitajaksi Tuomas Hakkaraisen ja sihteeriksi Jenni Mäkisen.

Hallitus kokoontui toimintakautensa aikana 6 kertaa.

Toiminnantarkastajat

Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2021 valittiin syyskokouksessa seuraavat henkilöt:

Varsinaiset toiminnantarkastajat:

 • Tarja Taipalus
 • Mirella Karola

Henkilökohtaiset varamiehet:

 • Amanda Aalto
 • Miika Paavola

JÄSENMAKSU

Vuoden 2021 jäsenmaksu oli:

 • Pääkaupunkiseutu 2,50 e/hlö
 • Muu Suomi 2,20 e/hlö

YLEISTÄ 

Vufin alkuvuosi oli edellisvuoden tavoin koronapandemian vaivaama. Talvella tauti raivosi siinä määrin, ettei tapahtumien järjestäminen ollut mahdollista. Kevään tullen tautitilanne helpotti ja rokotuskattavuuden paraneminen mahdollisti toiminnan järjestämisen. Vufi Open siirrettiin varotoimena aivan loppukesään, sillä ounasteltiin tautitilanteen olevan edellisvuoden tavoin loppukesästä parempi kuin alkukesästä. Järjestelyiden kanssa haluttiin tällä tavoin pelata varman päälle.

Vakiovuoroja pyöritettiin siinä määrin kuin ne yleisten rajoitusten puolesta olivat mahdollisia. Syksyllä toimintaa oli jo enemmän, kun rokotuskattavuus parani edelleen.  Seuran taloudellinen tulos jäi koronan aiheuttaman tapahtumakuivuuden vuoksi reilusti ylijäämäiseksi.

Seuran suunnittelutoiminta siirtyi käytännössä kokonaan etämuotoon vuoden 2021 osalta. Keväällä pidettiin hallituksen ja kynnelle kykenevien aktiivien kanssa Vufi Openin suunnittelu koronatilanteen vuoksi piknik-muodossa ulkotiloissa. Keli suosi ja suunnitelmat etenivät joutuisasti kun päästiin kasvokkain. Samassa yhteydessä ideoitiin myös rento kesäpiknik, joka järjestettiin noin parillekymmenelle innokkaalle kesäkuussa.

TALOUS

Seuran kevätkokouksessa jaetaan tilinpäätösmateriaali vuodelta 2021 ja toiminnantarkastajien lausunto.

VIESTINTÄ

Seuran viestintää on hoidettu internet-sivulla www.vufi.fi sekä sähköpostilla. Lisäksi Vufilla on Facebook-sivut, Facebook-ryhmä ja Instagram-tili. Sisällöntuotannon vastuu on seuran hallituksella.

BEACH VOLLEY

Henna Kihniä, Varma

Vufilaiset pelasivat Beach Volleyta 2021 maanantaisin ja keskiviikkoisin kahdella kentällä Salmisaaren liikuntakeskuksessa. Vuoroilla on vakioporukat (yhteensä n. 20 pelaajaa) jotka maksavat omavastuuosuuden kenttävuokrista. Vuoroille on riittänyt porukkaa hyvin.

Beach Volleyn mestaruudet ratkottiin Vufi Openin yhteydessä. Voiton vei Finanssiala ry, toiseksi tuli sekapari Varma/ei-vufilainen ja kolmanneksi LähiTapiola. 

CURLING

Merja Luukkonen, Ilmarinen

Curling-mestaruudesta taisteltiin joulukuussa neljän joukkueen kesken kaksinkertaisella sarjaohjelmalla Oulunkylän curling-hallissa.

Tosi tasaväkisten otteluiden ja joukkueiden keskinäisen ristiin pelaamisen johdosta, voitto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella Elo2 -joukkueen voitettua Elo1-joukkueen ja Finanssialan ja Ilmarisen pelattua tasan.

Vuoden 2021 mestaruuden vei Elo2-joukkue, toiseksi tuli Ilmarinen ja kolmannen sijan tasapisteillä jakoivat Elo1-joukkue ja Finanssiala. 

FRISBEEGOLF 

Mika Tall, Elo 


Frisbeegolfin puttauskurssi ja puttauskunkkukisa pidettiin koronan kuristamana vain 4 henkilön voimin alkutalvesta.

GOLF

Merja Luukkonen, Ilmarinen 

Vufin golfosakkeelle Hyvi-golfiin myytiin pelilippuja. Golf-osakkeesta on kaavailtu luopumista vähäisen pelioikeuksien käytön vuoksi, mutta ensimmäisenä koronavuonna liput myytiin yllättäen loppuun. Näin ollen osakkeen luopumispohdinnat laitettiin jäihin. Vuoden 2021 aikana myyntimenestys oli jälleen hyvää – golflippuja jäi myymättä kourallinen.

Vufin v. 2021 golfmestaruudesta kilpailtiin naisten ja miesten sarjoissa syyskuussa Vihdin Hill’sissä. Kilpailijoita oli yhteensä 14.

Molemmissa sarjoissa pelattiin sekä pistebogeysta että scratchista. Mitalisijat naisilla menivät Eläketurvakeskukseen ja Ifiin, miesten osalta mitalit jaettiin Fennian ja Ifin kesken molemmissa lajeissa.

JALKAPALLO/miehet

Jani Myllyniemi, Ilmarinen

Vufin sarja pelattiin tänäkin vuonna osallistumalla UPI:n sarjaan. Sarja oli jaettu kahteen lohkoon, joista kaksi parasta pääsi mitalipeleihin. Sarja pelattiin yksinkertaisena, eli jokaiselle joukkueelle tuli 6 tai 7 ottelua, riippuen siitä, että kummassa lohkossa pelasi. Jatkopeleihin päässeille tuli 2 ottelua lisää (välierä ja finaali/pronssipeli). Vufin joukkueista osallistuivat tänä vuonna vain Mandatum Life (sijoitus omassa lohkossa oli 3.), joka näin ollen kruunataan Vufin mestariksi vuonna 2021. 

Tulokset: http://www.upi.fi/beta/?page_id=1536

JALKAPALLO/naiset

Kirsi Ojasalo, If

Naiset pelaavat jalkapalloa yhdellä yhteisellä Vufin joukkueella, joka on koottu eri yhtiöiden pelaajista. Aktiivisia pelaajia tulee useasta yhtiöstä. Vuonna 2021 saimme taas uusia pelaajia mukaan joukkueen vahvuuteen.

Joukkue osallistui kesällä SPL:n Etelän Harrasteliigaan, Naiset 7v7 Harraste Kolmoseen. Kesän pelit pelattiin Helsingin seudulla tänäkin vuonna koronasta johtuen tavallista myöhemmin eli kesäkuussa ja elo-syyskuun aikana. Otteluita oli noin kerran viikossa. Menestystä ei nyt tullut, mutta hyvä ja kannustava joukkuehenki on jatkunut kuten edellisinä vuosina.

KEILAILU
Minna Uosukainen, LähiTapiola

Keilailumestaruus ratkaistiin Vufi Openissa. Naisten sarjassa voitto meni LähiTapiolaan, miesten sarjassa Mandatum Lifeen ja parikilpailussa Mandatum Lifen ja Ilmarisen muodostamalle parille.


KUNTOLIIKUNTA

Paula Montell, If
Jussi Karhunen, FA
Kimmo Leppänen, If

Vufin suuri menestys vuonna 2021 olivat erilaiset ulkotreenisarjat liikunnanohjaaja Emmi Hannulan johdolla. Niitä pidettiin peräti kolme kappaletta: Kesän treenisarja Lauttasaaren ulkoliikuntakentällä keräsi 19 osanottajaa ja syksyn kaksi treenisarjaa Lauttasaaressa ja Pirkkolassa 17 osallistujaa. Hyvien kokemusten myötä Emmi Hannulan vetämät treenit jatkuivat sisäcrossfitin muodossa heti vuoden 2022 alussa.

Turussa maakunnallinen toiminta jatkui syksyllä kuuden kerran fysiikkavalmennuksen merkeissä. Osanottajia Fysicin järjestämällä kurssilla oli 8 kappaletta. Valmennusta oli tarkoitus järjestää Turussa jo alkukeväästä, mutta korona siirsi kurssin syksylle.

Iso osa juoksutapahtumista oli tänäkin vuonna peruttu, ainoastaan yhteen tapahtumaan oli VUFIn tukea hakenut osallistuja. Vufin juoksumestaruus matkasi Vufi Openissa naisten sarjassa Suomen Vahinkovakuutukseen ja miesten sarjassa Finanssiala ry:hyn.

LENTOPALLO

Juha Koskinen, Elo

Vufilla oli lentopallossa kaksi viikoittaista treenivuoroa. Torstaisin klo 16.30 oli kahden tunnin vuoro Kisahallilla ja maanantaisin klo 16.30 tunnin vuoro Espoon Westendin koululla. Westendin koululla oleva vuoro jaetaan yhdessä Melan kanssa. 


Molemmat vuorot kärsivät koronasta ja lopulta Helsingin vuorosta luovuttiin kokonaan marraskuussa pitkään jatkuneen pelaajapulan seurauksena.

PADEL

Teea Sevòn, Elo

Padelin vakiovuorot pyöri Lauttasaaressa Padel Helsingin kentillä 3.6.-23.8.2021. Vakiovuoroja oli kesällä kaksi, yksi kenttä maanantaisin ja kaksi kenttää torstaisin. Koko kesän aikana Vufin padel-vuoroa käytti yhteensä 21 eri henkilöä ja lisäksi useat henkilöt osoittivat kiinnostuksensa Vufin padeltoimintaa kohtaan, mutta eivät syystä tai toisesta päässeet pelaamaan. Selkeästi padelilla on kysyntää Vufin lajivalikoimassa.

Padel-mestaruuden korjasi Vufi Openin yhteydessä pidetyssä turnauksessa If.

PESÄPALLO

Jussi Karhunen, Finanssiala ry


Vufi järjesti syyskuussa matalan kynnyksen pesispelailut ja -treenit yhdessä Helsingin yliopiston opiskelijoiden pesisjoukkueen Hypetyksen kanssa. Tapahtuma oli onnistunut, joskin pieniväkinen. Hypetyksen kanssa sovittiin alustavasta yhteistyöstä tulevalle vuodelle vastaavalla tavoin – Vufi kustantaa, Hypetys tarjoaa opastusta ja lainavälineitä.

RATSASTUS

Sanna Virtanen, Varma

Vufin järjestämiä islanninhevosmaastoja järjestettiin yhteensä neljä vuonna 2021: kolme kokeneille ratsastajille ja yksi aloittelijoille.

Mukana oli osallistujia ainakin kymmenestä Vufin jäsenyhtiöstä ja mikä tosiaan ilahduttavinta: hevosia pelkäävistä kokeilijoista aina reippaammasta menosta innostuviin.

SULKAPALLO

Jenni Mäkinen, Suomen Vahinkovakuutus Oy

Sulkapalloa pelattiin kahteen otteeseen vuoden 2021 aikana. 16.10. pelailut, ja 5.12. mestaruuskisat. Molemmilla kerroilla osallistujia oli vain neljä, yhteensä neljästä eri yhtiöstä. Mestaruuden voitti Joel Paajanen LähiTapiolasta.

SUUNNISTUS

Tuomas Hakkarainen, Elo

Vufi tarjosi loppuvuodesta jäsenistölleen mahdollisuutta osallistua suunnistuskursseille. Kiinnostusta löytyi yhden osanottajan verran. 

UINTI
Paula Montell, If

Vufi järjesti loppuvuodesta 8 kerran mittaisen uinnin tekniikkakurssin Kilon hallissa yhteistyössä FitPitin kanssa. Kurssi oli menestys ja myytiin loppuun (12 osanottajaa) – sille toivottiin myös kovasti jatkoa. Uutta yritystä koetettiin heti alkuvuoteen 2022, mutta sille ei löytynyt riittävästi osanottoa.

VUFI OPEN

Vufi Open -kilpailutapahtuma järjestettiin 4.9.2021 Lohjan Kisakalliossa koronan lykättyä kisoja ensin vuodella. Kilpailijoita oli yhteensä 50 kappaletta. Vufi Openissa kilpailtiin kaikkiaan kuudessa lajissa: padelissa (14 osallistujaa), beach volleyssa (8), maastojuoksussa (11), keilailussa (8), golfissa (14) ja tikanheitossa (10). Golf-mittelöt käytiin viikkoa myöhemmin kuin muut Vufi Openin kilpailulajit kenttänä olleen Vihti Golfin aikataulujen vuoksi. Keilailukisa käytiin Espoon Tapiolan keilahallissa.

Vufi Openista kerätyn palautteen perusteella kisoja pidettiin hyvin onnistuneina ja lämminhenkisinä. Kokemusten perusteella Vufi Open päätettiin järjestää jatkossa joka toinen vuosi. Tapahtumalla on arvonsa vufilaisia yhteen kokoavana rennon kisailun tapahtumana, joka onnistui innostamaan myös uusia ihmisiä mukaan.

Kisakallion urheiluopistoa pidettiin hyvänä paikkana kisojen järjestämiseen, joskin padelissa ongelmana on kenttien riittävyys. Myöskin tenniskenttien puuttuminen syö lajivalikoimaa.

JUHLAT JA PALKINNOT

Yleispalkinnon eli Pohjolan maljan voittaja vuoden 2021 menestyksen perusteella: Finanssiala. Körmyjen lahjoittaman “Vuoden liikuttaja” -palkinnon sai Kirsi Ojasalo.

Vufi palkitsi stipendillä seuran verkkosivuja edellisen vuoden aikana teknisesti uudistaneen Abdoullah Masudin. Hän suoritti työn osana opinnäytetyötään. Stipendi luovutettiin kesäpiknikillä.